Monday, November 21, 2011

Kehilangan Yang Amat Terasa


KENANGAN HARI KELUARGA CREW 87

Sebelum arwah atok pergi ak sempat jumpa dengan die....menurut cerita mak lang....atok jatuh dalam bilik air....dan wan pitam dekat bilik air satu lagi...ak mendapat berita dr pak usu....de yang kol ak beritahu atok sakit dan masok hospital.....sebelum ini ak pernah bermimpi ad seseorang terbang dalam bebola sambl tersenyum pada ak....tapi ak menyangkakan arwah adik atok yang datang yang dikenali sebagai tok ayah.....mungkin kerana aku da lama x pergi melawat kubur tok ayah...die tersenyum pada ak.....tidak dinafikan setiap kali raya kami sekeluarga pergi ke rumah tok ayah dan tok ayah slaloo memeluk kami.....tapi bila ak cerita pada wan, wan hanya terdiam.....ak x sangka rupa2nya arwah atok pergi meninggalkan ak tanpa teman.....dr kecik ak bermanja dengan die....tempat ak gado.....tempat ak menangis....ak rindu sangat kenangan tue.... :(


KENANGAN ARWAH SEMASA HARI JADI WAN TANGGAL 11/11

Pada 12hb November....ak pergi melawat arwah di hospital....perasaan berdebar2 ak semakin membuak....ak masok dalam wat CCU, ak tengok atok memakai oksigen.....nafas susah nak tarik.....ak salam dengan atok.....tangan atok terasa sejuk....saya menyangka kan mungkin die x pakai bj....sebab tue sejuk.....ak cium kedua belah pipinya.....sampai ciuman ketiga di dahi.....ciuman itu terhenti ....aka menangis di dahi atok....lama ak menatap di dahi atok.....atok pun bersuara.....tue la kata terakhir atok pada ak..... die berkata....." la knp angah nangis....atok sihat nie....". akhirnya aku mengalah dengan kata2 itu.....terakhir kali sebelum ak keluar dr wad ak menyuapkan ubat ke mulut atok.......


KENANGAN SAMBUTAN ULANG TAHUN ATOK & WAN

Tepat jam 8.15 malam Atok pergi meninggal kami buat selama-lamanya.....ak betul2 terkejut....sebab petang tue ak br jer bercakap dengan die.....ak macam x percaya.....bayangan yang ak sangkakan Tok ayah rupa2nya arwah atok......ak melihat saat die dimandikan....wajahnya bersih sangat.....hampir semua impiannya yang terakhir tercapai.....hajatnya termakbul jua akhirnya....sebelum die pergi die sempat menyiapkan rumah untuk wan.....tu yang wan sedih....die siapkn besarkan rumah tapi tinggalkan wan sendirian.........


KENANGAN KELUARGA BESAR CREW 87

Semoga ARWAH atok tenang di sana dan ditempatkan golongan orang-orang beriman....itu doa dari kami keluarga besar crew 87



Post a Comment